torsdag 16. oktober 2014

Er meglere dyktige investorer?

Exchange Traded Funds er alternativer til egenkjøpte aksjer. Men spør deg selv: Hvis meglerne i disse firmaene er dyktige hvorfor jobber de som lønnsslaver? Hvorfor bruker de ikke kunnskapene sine på seg selv? 

Et sølv-ETF et fond som spesialiserer seg på kjøp og salg av… akkurat, sølv. Sølv-ETF er det ikke mange av. Åpner du en konto, kjøper du deg inn som medeier av sølv som oppbevares som 30 kilos barrer i hvelv rundt om i verden. Kjøper du eierandeler for 70 000 kroner, blir du eier av en halv sølvbarre. Du må betale en kommisjon per handel på 0,4 – 0,5 % og en årlig lageravgift.
   Hvis du vil kjøpe deg inn i et ETF-fond med sølv som spesialitet, anbefaler jeg på det sterkeste at du tar kontakt med en rådgiver. Fallgruvene er mange, og du må være villig til å la fremmede styre investeringene dine i et uoversiktlig marked. Fordelen er at du slipper å slepe og lagre det tunge metallet.

Skal, skal ikke?
Kort oppsummert! Sølv er holdt høyt i ære og er ettertraktet helt siden vikingtiden. Det er neppe aktuelt å ta sølvet med deg i graven. Investering i samleobjekter av sølv krever høy ekspertise som det tar år å opparbeide. Men det gir personlig tilfredsstillelse når du etter flere års erfaringer kan kalle deg ekspert. 
   Det enkleste er å kjøpe investeringsmynter. De er håndfaste, koster i dag rundt 140 kroner per 31.1 gram, (175 kroner i Jan 2017), men krever at du har tro på sølv som fremtidig investeringsobjekt. Aksjer krever godt hjemarbeid før du investerer, og fryktsomt aksjemarked tilsier nerver av stål. Søk eksperthjelp hvis du kan tenke deg å investere i et Exchange Traded Fund med sølv som spesialitet. Er du glad i metaller, får du mer glede av å eie og ta på det der det ligger som små kunstverk i mynter og barrer. Dessuten er du ikke avhengig av meglerens antatte kunnskaper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar