lørdag 4. november 2017

Sølvmynter fra Australia

av Robert Wood
Australia er verdens nest største gullprodusent, men sølv er ekstremt populært på grunn av lave priser. To kilo rent sølv koster mindre enn 31 gram gull.

For tiden faller salget av gullprodukter i Australia. Mye på grunn av en sterk amerikansk dollar. Perth Mint melder at de «bare» solgte 44 618 ouncer i oktober 17. På en annen side spratt salget av sølv til værs og nådde nesten én million solgte enheter, nærmere bestemt 999 425 ouncer (1 troy ounce = 31,103 gram).
   Perth Mint foredler 90 prosent av nyutvunnet gull i Australia, og landet er nummer to gullprodusent i verden etter Kina. Australske gullmynter er ikke bestselgere i Norge, men motivene på de australske myntene er morsomme. Ikke overraskende fokuserer de på dyr som kookaburra og koola, men de australske Lunar myntene som gjengir den kinesiske zodiak, er også populære investeringsmynter. Sistnevnte koster litt mer enn de andre australske investeringsmyntene av sølv. Mange australske investeringsmynter kan kjøpes over disk og over nettet gjennom norske forhandlere.
   Alt i alt har Perth Mint solgt 317 500 gullmynter og 8 217 535 sølvmynter de første 10 månedene av 2017.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar