onsdag 1. november 2017

Samlerhuset - Gratis for deg?

En minnemyntanmeldelse av Robert Wood
There is no such thing as a free lunch! Som hedenske vikinger ønsker Samlerhuset å plyndre bankkontoen din. De tilbyr verdiløse metallbiter, forkledd i et mikrontynt lag sølv, i bytte for dine hardt ervervede kroner.

Samlerhuset lokker med GRATIS og markedsførere for 100-tusener på tv sin ervervede Isle of Man serie av minnemynter med motiver fra vikingtiden. Første minnemynten i serien, med motiv fra Hafrsfjord, får du tilsendt hvis du betaler porto. Samlerhuset opplyser ikke hva slags metall minnemyntene inneholder, men det er IKKE sølv.
   En standard investeringsmynt i sølv på 31,103 gram med 999,9 renhet koster 160 kroner over disk. Samlerhuset satser på å sende deg en ny minnemynt i måneden hvis du sluker anget i form av den første minnemynten. 12 "minnemynter" i ukjent metall vil koste deg solide 6000 kroner. For samme sum kan du kjøpe 1,2 kg rent sølv.

Forgylte metallbiter

Samlerhuset påstår ikke at disse forgylte metallbitene med vikingmotiver og engelsk tekst er investeringsobjekter med samleverdi. Men de spiller på ord som; historisk reise, stolte vikingtid, ingen mynter er helt like og sølvbelagt. Og bare for å ha nevnt det…. Sølv koster 3 kroner grammet og produsenten av disse samlemyntene kan sølv-forgylle svært mange mynter med få gram sølv.
   Dessuten, vær også oppmerksom på at samlingen "Vikingarven" er en såkalt minnemynt. Minnemynter i denne serien er IKKE et gyldig betalingsmiddel på Isle of Man. Dette til tross for at det står "ONE CROWN 2017" og at den britiske dronningen er avbildet.
   Hvis du ønsker å samle på penger med vikingmotiver eller penger utgitt på Isle of Man er eBay og myntforhandlere i Norge alternativer.

Sølvmynter som investeringsobjekter
Hvis du ønsker å investere i sølvmynter som investeringsobjekt og ikke som samleobjekt anbefaler jeg 1 ounce Canadian Silver Leaf mynten (165 kroner per stykk) og American Eagle sølvmynten (170 kroner per stykk).
   Drømmer du om å begynne en myntsamling anbefaler jeg deg å begynne å samle på investeringsmynter i sølv. Utvalget er stort og morsomt. Dessuten er prisene for en ekte sølvmynt 1/3 av prisen på "minnemynter" fra Samlerhuset og jubileumsmynter fra Norges Bank.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar