mandag 3. oktober 2016

Tordenguden Tor med H

Scottsdale Silver er en sølv og bullion produsent lokalisert i Scottsdale, Arizona. Scottsdale selger sitt eget merke av nordiske viking sølvmynter tatt rett ut i fra en amerikansk tegneserie.

Jeg vet ikke om Scottsdale myntene er ekte penger, men de påstår at myntene deres er «gangbar mynt». Jeg er ikke helt overbevist om at jeg får kjøpt lunch i New Zeeland med de fancy sølvbitene de produserer for dette landet. Men det er vel langt å reise dit for å forsøke.

Vikingvås på amerikask
Scottsdale produserer noe de kaller for The Viking Coins Series. En rekke sølvmynter med motiver fra Den eldre Edda, norrøn saga- og vikingtid. Men helt ærlig, Odin med en hjelm som er tatt rett ut i fra tegneserien Asterix. Norske vikinger hadde verken horn eller fuglevinger på hjelmene sine. Tor skrives på mynten med en H i navnet sitt; Thor er et navn fra det amerikanske Marvel universet.

Kan kjøpes i Oslo
Noen av disse myntene selges av Gold Source i Oslo, og hvis du føler trang betale 1458 kroner for en 62 gram (2 oz.)  sølvmynt til en verdi av ca. 300 kroner, så sett i gang. Om ikke annet så er sølvet ekte, men viking-motivene er patetiske og til å le av. Det blir født en lettlurt stakkar hvert minutt.
Kjøp Canadian Maple Leaf sølvmynter i stedet. Da får du valuta for pengene dine.

2 kommentarer:

  1. I found your blog quite interesting and the concern in the blog is really impressive

    Gold And Silver Dealers In San Francisco

    SvarSlett
  2. Thank you!
    I try to deal with the many aspectsof gold and silver. Some aspects are good and some are not good for anybody. Some aspects are funny and some aspects are really sad. Yours sincerely, RW

    SvarSlett