fredag 29. september 2017

Økt byttehandel i Norge

av Robert Wood - Sosiolog
I gamle dager var det ikke uvanlig at man byttet varer mot andre varer og tjenester. Dette forsvant nesten helt med moderne pengeøkonomi, men nå blomstrer byttehandel opp igjen.

Skattemyndigheter, politikere og konserndirektører vil kalle dette en ulovlig undergrunns økonomi da det vil medføre skatteunndragelser og mangel på kontroll. Men ennå er det ikke forbudt å bytte en kilo mel mot et ferdigstekt, hjemmelaget brød nav-naboen bakte mens du var på arbeidet.
    Sølv og gull har vært byttemidler i mange tusen år. Det er ennå billig å kjøpe 1 oz (31,103 gram) rent sølv 999.9 for 150 – 170 kroner per momsfri sølvmynt. Sølvmynter kan fungere som byttemiddel i et finansielt kriserammet Norge. (Og i andre situasjoner for den sags skyld ;-) )

Byttehandel øker
Vi kan se en økende trend over hele verden at bytte-kulturen sprer seg som et alternativ til penger. Nedgangstider forsterker bytte-trenden! Vanlige mennesker som ikke ønsker å bli lenket til kredittkortrenter på 17-19 % begynner å bytte. Firmaer med lav likviditet reduserer kostnader ved å henvende seg til nye kunder gjennom bytte-meglere.
   Ifølge Reuters sier International Reciprocal Trade Association (IRTA), en organisasjon som arbeider for å fremme byttehandel estimerer at det var over 400 000 firmaer i 2011 som hadde byttehandel som viktig inntektskilde. Det betyr at det må være over 7- 800 000 firmaer på slutten av 2017 som bruker denne form for handel. Hvor mange i Norge er ukjent.

Kontantløs tvangstrøye
Et kontantløst samfunn vil for mange frihetlige mennesker bli en tvangstrøye som vil åpne for mange flere former for byttehandel, både håndfaste og virtuelle. Folk vil alltid kjempe mot bankenes kontroll- tyranni og 1984 tilstander blant kort-tenkende politikere.  Mat i bytte for varer i Italia Wood's Blogspot

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar