tirsdag 12. september 2017

Gruvedrift i verdensrommet

Det finnes alltids selskaper som er villig til å strekke seg til svimlende høyder. Gruvedrift i rommet er en fjern drøm, men ifølge selskapet Planetary Resources kan det utvinnes ressurser fra asteroidene som sirkler solen.

Et verdensomspennende gruveselskapet som Barrick må bestandig ha et øye på hva fremtiden kan bringe. Gruvedrift på asteroider er en mulig opsjon og her er det snakk om platina, et metall som det er svært lite av på Jorden. Dette industrielle metallet brukes blant annet som katalysator til å redusere forurensning fra dieselbiler.

Lufttomme drømmer
Som det hør og bør har Barrick et innovasjon-team som jobber med nye muligheter, og i 2017 utvekslet de kunnskaper og ideer med Planetary Resources. Barrick lærte om framtidens gruvedrift i verdensrommet og Planetary Resources lærte om gruvedrift-teknikker som Barrick anvender på Jorden.
   Det vil ennå gå flere ti-år før utvinning av ressurser i rommet vil bli lønnsomt, hvis det i det hele tatt blir lønnsomt. Uansett, Planetary Resources ser også fortjenestemuligheter i å utvinne vann som igjen kan brukes til å produsere hydrogen- drivstoff for romskip... Planetary Resources

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar