torsdag 12. januar 2017

Hva inspirerer oss?

Hva inspirerer oss? Hva løfter oss opp fra snøslapset under lavtflygende vinterskyer
til gullets skinnende gleder?

Inspirasjon kommer i mange farger, men for goldbugs kommer inspirasjon bare i en farge. Gullfarge. Gullet signaliserer illusjoner om trygghet, at det er et skjold mot en usikker verden, at metallet kan beskytte mot det utenkelige.

Navn inspirerer
Velkjente inspiratoriske navn og symboler preger gullmynter. Det ungdommelige ansiktet til dronning Elizabeth av Storbritannia, herskerinne over Scotland, Wales og en bit av Irland. Canadas nasjonalsymbol, The Maple Leaf, blafrer på Internett i alle slags farger og kombinasjoner på kreative investeringsmynter verdt ti-tusener av kroner. Australias spretne kenguruer og søtladne koalabjørner inspirerer til nasjonal stolthet og forbruksmentalitet. Inspirasjon er å ha en flokk Kangaroos gull- mynter liggende i bankboksen sammen med noen palladium Emus, platina Koalas og gull Nuggets. Edle metaller fra Down Under er en flott kilde til nesten evigvarende inspirasjon.

Penger inspirerer
En av de beste veier til inspirasjon er penger. Jo rikere man er, desto større inspirasjon kan man kjøpe seg. Ved hjelp av penger kan man la seg mega inspirere av gullmynter som veier en hel kilo. En kilo høres ikke så mye ut, men i gullsammenheng koster denne inspirasjonen 350 000 kroner. Ikke dårlig for en klump metall som skinner og blinker i sola og egner seg godt til å ligge i pengeskap. Onkel Skrue er den mest kjente inspiratoren i denne sammenheng. Verdens rikeste and svømmer bokstavelig talt i gull.

Sølv inspirerer litt
Mindre inspirerte mennesker nøyer seg med 1-kilos sølvmynter. De koster knapt 5-6 tusen, men de har likevel mer inspirasjon i seg enn 31 grams lavpris sølvmynter til under to-hundre lappen. Sistnevnte type sølvmynter er forbeholdt mennesker som vanskelig lar seg inspirere av noe som helst.

Gull inspirerer mye
Så hva inspirerer oss? Gull inspirerer! Litt gull inspirerer mye. Veldig mye gull inspirerer enda mer. Sølv er greit hvis man er helt på bunnen og mangler inspirasjon. Jo mer, desto bedre.  Men sølv er ingen erstatning for gull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar