torsdag 5. januar 2017

En Gullhjelm skal betvinge dem

Én hjelm skal samle dem, én hjelm skal finne dem, én and betvinge dem og i mørket binde dem er en uærbødig vri på Tolkiens berømte ord om Den ene ringen.

En gullhjelm til begjær 
I Carl Barks herlige fortelling om Donald Duck og Gullhjelmen finner anden den ene Vikinghjelmen av gull og et skjøte av rådyrskinn. Disse to tingene gir eierskap over Nord Amerika. Med ett slag har Donald blitt enehersker over det store kontinentet, og hans ord vil bli lov hvis han klarer å komme levende hjem. Gullhjelmen og den erkjennelse at han han nå kan utrope seg selv til enehersker, fører til øyeblikkelig personlighetsendring. Donald bestemmer at han skal gjennomføre en skattereform, og den fjerner alle skatteregler utenom én.
Donald: Alle folk skal gå med luftmåler på brystet og betale for hvert åndedrag!

På maktens tinde
En annen Donald har nå besteget Maktens Tinde i Nord Amerika. Det skal bli interessant å observere hva som vil skje med den amerikanske økonomien i hans herskertid. USAs enorme gjeldsbyrde fortsetter å stige som en forbudt nyttårsrakett.
   Siden Statens Pensjonsfond eksisterer på nåde under den amerikanske dollaren og euro/amerikanske skrap-aksjer, står og faller Statens Pensjonsfond med hvordan den amerikanske økonomien utvikler seg. Det gikk nesten helt galt i 2008 børs-krakket, og den amerikanske dollar var en hårsbredd fra å kollapse. Intet, eller svært lite, vokser inn i himmelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar