torsdag 17. desember 2015

Ekstra store investeringsmynter i sølv

Vanligvis får man rabatt når man kjøper stort, men dette gjelder ikke for de som investerer i mynter.

Definerer du deg som en samler av investeringsmynter, vil du fort støte på noen artige fenomener som slett ikke er logiske. Investering kolliderer med samling.

Som tidligere nevnt, bør du stille deg spørsmålet:
Når opphører en investeringsmynt å være en investeringsmynt?

Deretter bør du stille deg spørsmålet:
Når skal jeg bryte prinsippene mine og kjøpe en mynt som er dobbelt, tredobbelt eller for den saks skyld firedobbelt så dyr som den billigste investeringsmynten på markedet?

En god tommelfinger-regel er 50 %. Ta utgangspunkt i dagsprisen til en Canadian Maple Leaf 1 ounce mynt. I dag, 17.12.2015, koster den 150 kroner.  Det betyr at du kan tillate deg å kjøpe investeringsmynter som koster opptil 225 kroner per ounce. Mange vil si at dette er å strekke investeringsbegrepet vel langt, men glem ikke at du har litt samler i deg også. Du kjøper også mynter fordi du ser mer i dem enn bare sølv.

Uansett, når det gjelder sølvmynter som veier ½ ounce (15,6 gram), er de uegnete som investeringsmynter. De koster gjerne 3-600 kroner stykk og tilhører dermed samlerobjekt- markedet siden du kan få 4-5 én ounce mynter for prisen av 2 halv ounce mynter. Glem aldri at du er en investeringsmynt-samler.

Når det gjelder STORE mynter, tenker jeg på mynter som veier ett kilogram. Disse er upraktiske og vanskelige å lagre og håndtere, men detaljene kommer utrolig godt fram. De er flotte kunstverk. En kilos sølvmynt representerer 32 én ounce mynter. I skrivende øyeblikk er det mulig å få kjøpt kilomynter til ca.4800 kroner. Det vil si 150 kroner per ounce. Det samme som en Canadian 1 ounce Maple Leaf mynt koster. Dermed blir det opp til deg å vurdere om du vil ha 32 mynter eller én kjempemynt. Prisen er det samme for selve sølvet.
- rw

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar