onsdag 2. oktober 2019

Sølvdollar flyr høyt

av Robert Wood – Sosiolog -
Den amerikanske investeringsmynten; The Silver Eagle, koster litt mer enn den kanadiske Maple Leaf mynten, men mindre enn den vakre kinesiske Panda mynten. 


Kjøper du investeringsmynter i sølv foretar du en avveining mellom pris og motiv. Uansett, selv en purist som bare tenker sølv, bør ta i betraktning hva slags investeringsmynt han skal kjøpe med tanke på framtidig salg. En bestselger er den kanadiske 1ounce (31,103 gram) Maple Leaf mynten som koster 189 kroner per stk over disk i Oslo. Internasjonalt anerkjent er den amerikanske sølv-dollaren som i skrivende øyeblikk (02.10.2019) koster 194 kroner per stk. Tenker du estetikk og kanskje litt samlerverdi koster den kinesiske Pandamynten (30 gram) 230 kroner.

United States Mint
Det produseres en rekke kvaliteter av The Silver Eagle dollar mynten. Men vær oppmerksom på at du vil bli avkrevd merverdiavgift hvis du overstiger minstebeløpet for tollfri import til Norge. Det hjelper ikke at det er penger det dreier seg om og at samme mynt kan kjøpes merverdiavgift fri i Norge gjennom forhandler. Tolletaten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar