torsdag 6. desember 2018

Gullsmed Aas

av Robert Wood
Endelig har jeg fått min egen gullsmed. Ikke en til å ha i pengeskapet sammen med sølvskjeen etter bestemor, men en gullsmed på nett. 

Google plasserer reklame på dataskjermene våre i takt med hva vi søker etter på internettet Som sølv- og gullblogger er det vanlig at jeg får tilbud fra både inn- og utenlandske selgere og kjøpere om edle metaller opp på skjermen. For meg er dette greit, med unntak av reklame fra Samlerhuset. Da klager jeg til Google over at de forsøpler Internettet med upassende innhold. Samlerhuset er et hus man går inn i og krabber ut av med alvorlige skader på lommeboka.
 
Gullsmed Aas
Din gullsmed på nett. Gifteringer, diamanter, Swarovski, klokker og mye mer, sier ass-reklamen som skygger over e-posten min.
   Direkte digital reklame er noe helt annet enn den indirekte, upersonlig reklame som blafrer over skjermen og Goldsmith Aas tilbyr meg gifteringer i gult skrapgull på 14 karat. 585/1000. De er 5 millimeter brede og en slik ring inneholder ca 2,1 gram rent gull. Legering består av 58,3 % gull, 30 % sølv og 11,7 % kobber. Prisen for to gullringer er 8200 kroner. Med en spotpris på gull til 338 kroner per gram (05.12.2018) er det gull for 1350 kroner i de to ringene. Resten av beløpet, 6850 kroner, er fordelt i næringskjeden. En serie finansielle organisasjoner spiser av arten som ligger under dem. Staten er det største rovdyret og glefser i seg den største biten ; 25 % merverdiavgift.
   Hvis det er blodgull i ringene til Aas har de som har utvunnet metallet fått beskjedne 400 kroner. Er det barnearbeidere med i bildet har de ikke fått betalt i det hele tatt. De har blitt tvunget til å grave fram gullet mot litt mat.

Bryllupstur
Gifteringer er dyrt i Norge. Det kan lønne seg å legge bryllupsreisen til Thailand og kjøpe gullringer, etter bryllupet, hos sertifiserte gullsmeder til langt lavere pris. Det er vanlig at man betaler for gullet og et tillegg for håndverket. Thai-gull ringer består av nesten rent gull. 23 karat – 960/1000, er normen. Dette betyr at thai-smykker er mørkere i fargen. Ringen vil være mykere og tåle mindre bruk enn det norske skrapgull ringer.
   India og Kina kan også være mulige destinasjoner for ringervervelse, men i og med at bryllups-ringer bæres store deler av døgnet er rent gull en faktor man bør ta i betraktning ved kjøp. Uansett, besparelsen kan være med på å betale selve bryllupsreisen. Design koster flesk - Gullsmeder selger skrapgull - 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar