mandag 17. desember 2018

Julegaver med varig verdi

av Robert Wood - Sosiolog -
Hvor mange pakker med billig, kinesisk juggel skal barna pakke opp i år? Men nordmenn har lange tradisjoner med å ha litt sølv på kistebunnen. Hva med å gi rent sølv som gaver?

I Norge selges sølv med rimelige og lave priser. Det er riktignok merverdiavgift på sølvbarrer, men investeringsmynter i sølv – bullion – selges over disk og nett (i Norge) og er foreløbig uten merverdiavgift. Ved bestilling fra norske forhandlere over nettet, kan du regne med portoutgifter. Kjøper du en monsterboks med 500 mynter pent innpakket i plastikktuber, vil den vesle boksen veie over 15 kilo. Husk også på at kursen på dollar påvirker prisen på sølv.

For en neve dollar
En håndfull sølvmynter koster fra 150 til 170 kroner per stykk for 31,103 gram (1 ounce). Det er spesielt to mynter som står høyt i kurs blant investorer: American Silver Eagle og Canadian Leaf. Begge varianter selges i millionopplag.
   Foretrekker man noe mer eksotisk, kan man spe på julegaven med en rekke morsomme australske sølvmynter. Årets Kookaburra er en nydelig mynt. Hvis man ønsker å ta spanderbuksen på, er den australske Lunar sølvmynten, The Year of the Pig, en god gave. Spesielt med tanke på at mynten vil stå i stil til tonnevis av ribbe som fortæres i løpet av jula.

En gave for framtiden
Juggel-gaver fra Kina varer ikke lenge. Sølv, derimot, er et edelt malm som ikke blir gammeldags med det første. og vil bevare sin verdi. Investeringsmynter kan kjøpes flere steder i landet: Gold Source, Oslo -  K. A. Rasmussen, Hamar - Tavex, Oslo - Realverdier, Bergen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar