torsdag 9. august 2018

Spareplan i gull for barn

av Robert Wood - Sosiolog
Norske foreldre blir oppfordret til å investere i OBOS medlemskap og aksjefond med tanke på barnas økonomiske framtid. Tyske foreldre får tilbud som ikke eksisterer i Norge! Spareplan i gull for barn.

Tyskerne har ennå ikke glemt! For nesten hundre år siden svidde nasjonen seg så kraftig at frykten for hyperinflasjon ble del av det nasjonale gen-materialet.

 I 1922 var største pålydende verdi 50 000 Papirmark. Innen 1923 var høyeste pålydende verdi 100 000 000 000 000 Papirmark. I 1923 nådde inflasjonen 3,25 × 106 prosent per måned. Det betyr at prisene dobles annenhver dag. Kilde: Wikipedia. 

 Slik kan ikke skje i Norge, sier du. Men Norges Bank anstrenger seg hardt for å redusere verdien på sparepengene dine. Banken sikter mot en inflasjon på 2 – 3 prosent per år. Ser vi på inflasjon over tid, for eksempel fra 1877, da Norges første 1000-kroner seddel ble utgitt, viser inflasjonstabellen til Statistisk sentralbyrå at 1000 kroner tilsvarer 63500 kroner i 2018. Prisstigningen ender på 6241 %! Dette betyr at hvis Norges Bank hadde fulgt inflasjonen, hadde sentralbanken utgitt en 60 000-lapp istedenfor en ny 1000-lapp i 2019. :-) . Norges Banks sedler
   Den norske inflasjonen er ikke i nærheten av en hyperinflasjon, men man vet aldri hvor haren hopper i den internasjonale økonomien der også norsk økonomi er innviklet. Kollapser, for eksempel, den amerikanske dollaren på grunn av trillioner på trillioner av dollar i nasjonal gjeld og et tsunami børskrakk sender Wall Street til bunns, vil Oslo børs og Oljefondet følge med i dragsuget. Bare gudene vet hva som vil skje med den norske kronen hvis dollar’n kollapser i et verdensomspennende økonomisk meltdown.

En bit av en gullbarre
Uansett, Tyskland er et land hvor folk flest bruker kontanter. Folk stoler ikke på banker, og et stort sølv- og gullselskap som Degussa vet å benytte seg av tyskernes trang til å beskytte sin økonomi. Selskapet tilbyr Degussa Goldsparen: Mit monatlichen Sparbeträgen und ggf. flexiblen Einzahlungen (auch seitens Dritter) werden auf 10.000stel Gramm genau ermittelte Miteigentumsanteile an gegossenen 1 kg Degussa Goldbarren mit einer Feinheit von 999,9/1.000 erworben. Fritt oversatt med Google Translate blir det noenlunde forståelig: Med månedlige sparebeløp og eventuelt fleksible innskudd (også fra tredjeparter) beregnes eierskapsandeler i støpte 1 kg Degussa gullbarrer med en finhet på 999,9 / 1000 til nærmeste 10 000 del av et gram. 
 
Gullgutter og Gulljenter
Ovennevnte spareplan er retter mot tyske foreldre som vil sikre sine barn ved gi dem eierrettigheter i gull. Hvorvidt denne form for investering vil lønne seg i forhold til banksparing eller sparing i aksje- og verdifond, vet ingen. Men tyske foreldre som inngår slike avtaler er villig til å satse på mulig lavere fortjeneste enn usikker høy fortjeneste. Det gullforeldre tror er at gull vil beholde en eller annen form for verdi uansett hva måtte skje av økonomiske små eller store katastrofer.
   Gull er en verdibærer som har bestått i tusener av år. Sannsynligvis vil gullets status bestå i lang tid framover. Imidlertid er det liten sjanse for at vi vil få en tilsvarende ordning i Norge. Kari og Ola Nordmann har ikke tradisjon i å sikre seg med edle metaller. Sie erwerben Miteigentum an 1kg Goldbarren. Bei Bedarf oder günstiger Marktlageverkaufen Sie Teile an uns zurück. Degussa Goldsparplan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar