fredag 27. november 2015

Sølv- og gullmynter for investorer og samlere

Myntsamlere er lykkelige mennesker. Sølv- og gullmynt-samlere er dobbelt lykkelige, for de har det beste av to verdener.

Den ene verden er samleverdien på myntene, den andre er metallverdien i myntene. Den ene består av en myntsamling og den andre av en ansamling av ettertraktet metall. Myntene kan selges på samlermarkedet som samleobjekter. Sølvet og gullet kan selges til sølv- og gullkjøpere hvis ikke myntene er verdt noe på samlermarkedet.

Ferskvare
Samler du på ferskvare samler du på nye sølv- og gullmynter som selges akkurat nå. Metallverdien redefineres fra dag til dag av spotmarkedet, forhandleren og hva kjøperen er villig til å gi for metallet. Spotmarkedet er prisen for edelt metall på børsen. Forhandleren legger til et Premium – et tillegg – som blir deres fortjeneste. Premium styres av variabler, for eksempel konkurranse om kunden, dollarens verdi, etterspørsel fra samlere, hvor mange mynter som preges, hvor mynten kommer fra, motiv, reklame, illusjoner og moteretninger.

Spesialisering
Som alle andre samleobjekter, er sølv- og gullmynter ikke verdt mer enn det du er villig til å betale. Hvis du vil samle mynter som ferskvare, ta utgangspunkt i mynter du synes er vakre kunstverk, spennende, sjeldne eller morsomme. Begynn med et snever spesialisering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar