tirsdag 24. september 2019

Polen kjøper gull

av Robert Wood - Sosiolog - 
Polske myndigheter, med statsminister Mateusz Jakub Morawiecki i front, må le seg skakke av Norges politikere som insisterer på å mate landet med 7200 millioner kroner fra norske skattebetalere.

Galskap satt i system
La meg gå rett på sak med et sitat; – Jeg er glad for at vi har kommet til enighet om rammene for en ny periode med EØS-midler til Polen. Vi ser frem til å videreføre det viktige arbeidet fra forrige periode, samt å styrke innsatsen for næringsliv, forskning og lokal utvikling, sier EØS- og EU-minister Marit Berger Røsland. Samarbeidsavtalene gjelder for perioden 2014-2021, og med 809,3 millioner euro er Polen fortsatt det største mottakerlandet av EØS-midler. Regjeringen

7200 millioner kroner er svært mange penger, og man skal samarbeide mye med Polen for å få pengene tilbake - for deretter å tjene enda flere penger på det østeuropeiske landet. Imidlertid er det 100 prosent sikkert at det polske folk og deres politikere hadde klart seg godt uten norske skattekroner.
   Vi vet at norsk u-hjelp, eller EØS-midler, ikke hjelper vanlige folk. Milliardene forsvinner inn i finanselitenes pengebinger og i lommene til hensynsløse politikere. Polske politikere får «frigjort» store pengesummer, for eksempel til oppbygging av landets gullbeholdning på bekostning av landets utvikling.

Gullbingen i Polen 
World Gold Council https://www.gold.org/ holder noenlunde styr på hvor mye gull som er i omløp i verden. Dessuten publiseres det hver måned oversikter over hva verdens land har av gull i hvelvene sine. World Official Gold Holdings for november 2017 viste at Polen hadde 103 tonn gull til en verdi av 5000 millioner kroner. Juli 2019 hadde landet 128,6 tonn gull, og i september 2019 var gullbeholdningen økt til 228,2 tonn.

Polen har mer enn fordoblet sin gullbeholdning! Landet har kjøpt inn 125 tonn gull til en dagsverdi av nesten 500 millioner kroner tonnet i løpet av to år i perioden med EØS-støtte.

Frigjorte penger 
Nå vil jeg ikke påstå at Polen kjøper gull direkte for millionene landet får fra Norge. Men den norske "støtten" frigjør penger som Polens sentralbank kan kjøpe gull for. Norske penger inn i landet åpner for innkjøp av gull for 6000 millioner kroner med polske penger. Fortsetter Polens sentralbank sin innkjøpstrend, vil den i løpet av 2021 ha kjøpt inn gull for tilsvarende beløp som er mottatt fra Norge som "EØS-støtte".Vinninga går opp i spinninga! Gullbarrer i hvelv er innelåste verdier. Det hadde vært bedre å bruke pengene på å investere og utvikle Polen.
   Og Norge er 7-8 milliarder fattigere.  Disse pengene kunne ha blitt brukt i Norge! Det er mye norske politikere sier de ønsker å forbedre, men har "ikke råd til".

Tåkefyrsten 
Vaneligvis er Tåkefyrsten Støre tvetydig og uklar i hva han snakker om, men når det gjelder 50 milliarder kroner som sendes ut av landet er han helt klar. Disse pengene trengs ikke til å utvikle infrastruktur, sykehus, skoler, eldreomsorg og innovasjon i Norge. Tenk om de nyslåtte Øst-Europiske diktatorspirene ikke vil kjøpe laks?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar