søndag 3. februar 2019

Dragen vender tilbake

av Robert Wood - Myntanmeldelse
Dragemynten 2019 fra Perth Mint har kommet til Norge. Den rektangulære mynten med dragemotiv har alt norske mynter mangler av eleganse og design

Ledelsen i Norges Bank tror ikke at mynter kan være god markedsføring som reklame for Norge. Myntsamlere som fokuserer på nye mynter må vende seg til utlandet for å finne spennende motiver. Canada og Australia har skapt tusenvis av arbeidsplasser ved å fremme salget av samle- og  investeringsmynter. Den rektangulære dragemynten av gull og sølv er et godt eksempel på hvordan det virkelig kan gjøres. Det interessante med drager er at de også finnes i norske eventyr som voktere av gull og sølv.



Den kinesiske dragen
Kineserne elsker dragemotiver da det legendariske dyret er et symbol på makt, styrke, rikdom og lykke. 2019 årgangen er preget med en vekt på 1 oz (31,103 gram) bestående av 99,99% rent gull og 99,99% rent sølv.
    Gullmynten får et opplag på 20 000 og sølvmynten får et opplag på 250 000 tusen. Høye opplag som ovennevnte gjør at myntene aldri får noen samleverdi i kraft av sin skjeldenhet, men man må ikke glemme at dette er bullion mynter, invensteringsmynter, man investerer i kraft av metallverdien.
   Men likevel, for samlere som samler på investeringsmynter er dragemynten vel verdt å kjøpe noen eksemplarer. Spesielt er sølvmynten et godt kjøp hvis man ikke har råd til en drage av gull. 
   The mythical creature’s serpentine body shape is portrayed alongside a luminous or flaming pearl, a symbol of wisdom and enlightenment, on a background featuring cloud motifs which allude to the benevolent Dragon’s power over weather and water.  Australsk rektangulær dragemynter 2019
Krim, tegneserier og annet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar