mandag 23. november 2015

Gull og sølv for intelligente – III

Er du en råbarket investor som utelukkend vurderer metallverdi, er den billigste investeringsmynten å foretrekke. Er du også opptatt av andre aspekter ved myntene spiller andre faktorer en rolle for kjøp.

Du har kanskje lest noen innlegg på Gull og sølv og har bestemt deg for å investere i fysisk gull og/eller sølv du kan ta og holde på som en annen Onkel Skrue? ;-). Før du kjøper, er det fremdeles et par spørsmål du bør stille deg selv:

Hva slags sølv- og gullmynter bør jeg kjøpe?
Hvor får jeg solgt sølvet og gullet jeg har kjøpt?
Rent gull med sikkerhetsklarering
Jeg anbefaler på det sterkeste at du kjøper 1 ounce Canadian Leaf sølv- og gullmynter. De består av 999,9/1000 deler edelt metall. De selges i millionopplag, er nydelig produsert og koster mindre enn de fleste andre investeringsmynter. Mynte har en rekke sikkerhetsfaktorer inngravert i metallet slik at de er vanskelig å forfalske. (American Eagle mynter koster mer, men er verdt å vurdere i kraft av sin velkjente.). Er gullmynten ekte?

Salg er risikosport
Spørsmål to er veldig viktig å få klarhet i. Hvis du skal kjøpte sølv- eller gullmynter, med tanke på å selge dem på et senere tidspunkt, vil du oppdage at noen gullmyntselgere ikke er villig til å kjøpe dem tilbake. Vær også klar over at du kjøper investeringsmynter med et pristillegg (premium) på metallprisen. Når du selger, opphører myntaspektet! Du selger metall! Det vil si det at metallet som er i myntform, er av liten interesse for sølv- og gulloppkjøpere.
   Skal du selge, anbefaler jeg K. A Rasmussen Sjekk også ut  andre forhandlere før du kjøper. Store kjøp gir kvantumsrabatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar