fredag 3. oktober 2014

Metallmakt

Makt! Du har makt når du klarer å få viljen din, og du har ikke makt når du møter Den svarte boksen. Boksen som suger deg opp og spytter deg ut uten at du har oppnådd squatt!

Du føler deg maktesløs, manipulert og ignorert. Skulle det verste skje, blir hjernen din voldtatt på det groveste, og du ender opp som knust drivved på livets sandbanker. Og la meg si det. Den skjulte verden av gull og sølv er to maktbrikker på det verdensomspennende 3D-spillet vi kaller livet. Metallene er maktmidler som brukes til kontroll av deg … og meg.

Still deg spørsmålene: Hva gjør disse metallene til verdifulle Übermetaller? Hvordan blir sølv og gull verdisatt til dollar? Hvordan er prosessen fra gullgruve til fasjonabelt smykke rundt halsen til fashionistas? Eller for den saks skyld: hva skjer før det henger som 24-karat sensuelle bangels på pakistanske kvinner?

Gull er Makt
Gull er et mye sterkere maktmiddel enn sølv. Verdiforholdet er for tiden 1:69. Det vil si at én ounce gull koster like mye som 69 ouncer sølv. Men rent praktisk burde det været omvendt, fordi sølv er et viktig industrielt metall som brukes i mange produksjonsprosesser. Gull er noe man sitter på, akkurat som dragen Smaug. Gull er stort sett ubrukelig til det meste.
   Hvordan kan gull anvendes som maktmiddel? I gamle dager var det et monetært styringsmiddel for landenes økonomi. 1 krone på papiret kunne når som helst løses inn i 1 krone i gull.
   Edle metaller kan fungere som et forsvarsverk mot inflasjon og devaluering av krona. Har du nok penger, kan du bruke noen av dem til sølv og gull. Dagen krona går til helvete sitter du igjen med metaller som kan byttes og veksles til andre varer og valutaer.

Gull er Bestikkelse
Gull er verdens beste bestikkelsesmiddel. Man kan ikke bestikke noen med én kilo sølv til 5000 kroner. Men en liten rull med ti gullmynter med NOK 120 000 kroner  i verdi kan overleveres i et håndtrykk. Gullmyntene er ikke sporbare og kan omsettes over hele verden.

Gull er Manipulasjon
Sist, men ikke minst…. Hva er verdien på gull og sølv der det ligger gjemt bort som barrer og investeringsmynter i hvelv, bankbokser og kjellere? Hver dag kjøpes og selges det metaller for millioner av dollar i industrier og bransjer. Det som skjer i disse prosessene, påvirker oss. Prosessene i gull- og sølvproduksjon kan inkludere gruvedrift, utvinning, raffinering, utforming i smykker, barrer og mynt, lagring, distribusjon, kjøp og salg. Hva som foregår i hvert ledd, samt sammenhengen mellom leddene, er tåkelagt og hemmelighetsfylt.

Gull er Hemmeligholdelse
Bransjefolk og kunnskapsrike investorer som allerede er inne i spillet, lever et liv utenfor medielyset. En gang i blant presser omstendigheter bankene  ut i rampelyset, men de blir usynlige igjen så snart nytt skandale- eller krisestoff fanger medienes oppmerksomhet. 

Gull er Investering
Har du lyst til å investere for framtiden i edle metaller, har du mange muligheter til å tjene og tape penger. Mest sannsynlig kommer du til å tape, for du har ikke den backing som bankene og finanshusene har. For i det øyeblikket de driter på draget, kommer Storebror Staten og hjelper dem ut av knipa ved å kjøpe opp problemene deres. Fucker du opp økonomisk og går konkurs, kommer namsmannen med politibikkjene sine for å kaste deg ut av bedrift, hus og hjem.

Og moralen er:
Vær forsiktig! Investering i sølv og gull er på høyde med lottospill. 
Spill ikke med mer enn det du har råd til å tape!
Spill ikke med lånte penger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar