mandag 6. oktober 2014

Mefistofeles gave

Vikinger, godsherrer, adel og konger… Alle ville ha sølv! Det blanke metallet var ikke bare et symbol på rikdom! Det var rikdom!

Det finnes 101 måter å investere i sølv som alternativ til penger i banken! Banksparing er som klamydia, alle har noe penger i banken, men ingen liker å snakker om dem. Det er ikke lenge siden banken betalte deg for å forvalte pengene dine. Nå må du betale for lønnskontoen. Den eneste som tjener godt på pengene dine, er banken. Med tenner av stål og kjever av metall fråtser bankens børsmeglere i dine hårdt tjente grunker. Millioner av små lønnsslavelønninger konvertert til dumdristige investeringer og sinnsyke utlån til allerede styrtrike kapitalister, redere og eiendomsbaroner. Målet er å tjene virkelige store penger til bankens eiere på din bekostning og din risiko.

Bør jeg investere?
Still deg spørsmålet: Hvorfor skal jeg investere i sølv? Jeg som er en vanlig Salaryman? Er sølv en sikker og trygg pengeplassering? Kanskje, kanskje ikke, for har du et overskudd av penger, er det alltid elementer av risiko for at du kan miste dem uansett hvordan du oppbevarer dem. banker går konkurs! Én fornuftig strategi er å unngå å samle alle eggene i en kurv. På stammespråk heter det å spre porteføljen.
   Ett mål blir da å sikre seg avkastning, men da må du kjøpe inn store mengder sølv og håpe på at prisen vil stige i årene som kommer. Sølv er ikke rentebærende, men de 0,15 % renter DNB gir til sine lønnskontokunder kan man stå over med glede da du også må betale skatt av dem.
   Et annet mål kan være å sikre verdier uten at det nødvendigvis blir økonomisk fortjeneste. Med sølv har man en håndfast trygghet når nye finanskriser skyller inn over landet. Men blir krisen dyp nok, kan du ikke spise sølv. På lang sikt vil det sannsynligvis lønne seg å ha noe av pengeoverskuddet liggende som sølv på kistebunnen… For alle tilfellers skyld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar