torsdag 25. september 2014

En Gratis Lunch?

Mange investere i sølv- og gull. Det finnes 101 måter å gjøre det på, og ingen av dem garanterer gevinst.

Investering: Fysisk håndtering
Legg merke til ordet fysisk håndtering. I investeringsammenheng er fysisk håndtering når du handler over disk. Sølvet og gullet bæres bokstavelig talt ut av butikken av kjøperen. Fysisk kjøp av sølv og gull blir mer og mer populært blant vanlige folk. Folk som kjøper større mengder kalles for Silver Bugs eller Gold Bugs. Grunnen til økende populariteten for fysisk gull er at det har sneket seg inn tvil om gullet man kjøper gjennom spotmarkedet på Wall Street (og aldri ser noe til), virkelig finnes. Ifølge teorien skal metall som kjøpes og selges på spotmarkedet ligge trygt bevoktet i hvelv rundt om i verden, og at man kan få utlevert metallet man eier når man selv vil.

Investering: Goldbugs
Bugs bruker noe av sin inntekt og oppsparte midler til å kjøpe gull. Eksempelvis intervjuet jeg en mann i slutten av 30-årene som kjøpte ti kanadiske Maple Leaf én ounce gullmynter etter at jeg hadde kjøpt min ene.(2014) Han dro kortet og var 85 000 norske kroner fattigere. I bytte fikk han 310 gram rent 999,9 gull. Begrunnelsen for kjøpet var at han kjøpte gull som fremtidsinvestering til barna sine, og for det andre trodde han ikke at pensjonssystemet, slik vi kjenner det, vil eksistere om 25 år. I tillegg hadde han kjøpt to monsterbokser sølv som økonomisk backup. I en slik boks ligger 500 kanadiske én ounce sølvmynter. To ganger 15 kilo sølv med renhetsgrad 999,9/1000. Han måtte gå to ganger ut til bilen.

Usikker verdensøkonomi
Norske sølv- og gullinteressert holde øye med en usikker verdensøkonomi og Norges Banks aksje- og fondsbaserte oljefond. Det er mange som frykter for total økonomisk kollaps da den amerikanske og europeiske sentralbankene trykker opp containerlass med dollar og euro.
   Dessuten skylder USA resten av verdenssamfunnet mange trillioner dollar de ikke er i stand til å betale tilbake hvis ikke sentralbanken, The Fed,  planlegger å trykker opp nok nye dollar til å nedbetale gjelden.
   US National gjeld per 20. januar 2017: $ 19,961,665,278,697. Dette er dagen Donald Trump ble president. Nå gjenstår det å se hva USA's gjeld vil være etter hans fire, kanskje åtte år på maktens tinde. http://www.usdebtclock.org/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar